Dunlop představuje nové pneumatiky American Elite s technologií Multitread

22. června 2016, 15:37

Společnost Dunlop uvádí na evropský trh nové pneumatiky American Elite™. Byly navrženy tak, aby dále zlepšily ovladatelnost, kilometrový proběh a pohodlí jezdců cestovních strojů, například motocyklů řady Harley Davidson® FL.

Průzkum společnosti Dunlop ukázal, že evropští uživatelé cestovních motocyklů a cruiserů v americkém stylu volají po vyšší přilnavosti pneumatik v zatáčkách a lepší ovladatelnosti, ale nechtějí, aby se to negativně projevilo na jejich kilometrovém proběhu.

Aby vyhověl těmto požadavkům, Dunlop zkonstruoval nové pneumatiky American Elite s technologií Multi-Tread™, která kombinuje odolnou směs ve středu pneumatiky se speciální novou směsí zajišťující dobrou postranní přilnavost v oblasti ramene pneumatik na zadním kole.

Pneumatiky American Elite jsou na trhu v devíti rozměrech na přední a 13 rozměrech na zadní kolo, a mohou tak pokrýt celou širokou řadu cestovních motocyklů z produkce značek, jako jsou Harley Davidson, Victory a Indian.

Na přání bílé bočnice amerického stylu

Majitelé cestovních strojů amerického střihu si mohou vybrat i styl bočnic, který se k jejich motorce hodí nejlépe. Několik rozměrů je na trhu například s celou bílou bočnicí nebo s bílým pruhem, který motorce propůjčí klasický americký vzhled.

Naše technologie MultiTread se dočkala dobrého přijetí na evropském trhu terénních a silničních pneumatik, kde pomohla pneumatikám jako RoadSmart III nově nastavit laťku, pokud jde o jejich odolnost a výkonnost. Aplikace podobné technologie na pneumatiky pro modely typu custom, a konkrétně americké motorky, přináší vyšší odolnost, větší možný náklon, lepší stabilitu, lepší přilnavost na mokrém povrchu, neutrálnější charakteristiku řízení a lepší pohodlí pro jezdce,” vysvětlil Andy Marfleet, marketingový manažer Dunlop Europe Moto, důvody, proč Dunlop přešel na technologii MutliTread.

Pneumatiky Dunlop American Elite jsou již v prodeji u všech evropských dealerů Dunlop Motorcycle. 

Související články

Dunlop si bohatě splnil cíle, které si dal pro letošní závod Isle of Man TT
Dunlop si bohatě splnil cíle, které si dal pro letošní závod Isle of Man TT

Značka Dunlop opět potvrdila svou pověst nejúspěšnějšího výrobce pneumatik v celé historii závodu Isle of Man TT. Minulý týden si z ostrova přivezla celkem tři vítězství: v kategoriích Superbike, TT Zero a Senior TT, dále dva rychlostní rekordy v celém závodě a také absolutní etapové rekordy na dvou i na čtyřech kolech. Díky další působivé […]

Dunlop se podílí na exkluzivním, ručně postaveném motocyklu Krugger „Yardbuilt“ SR400
Dunlop se podílí na exkluzivním, ručně postaveném motocyklu Krugger „Yardbuilt“ SR400

Společnost Krugger Motorcycles si se svými unikátními, na míru stavěnými motorkami vybudovala pozici kultovní značky. Od roku 2002 získala za své speciální karosářské výtvory již více než třicet mezinárodních cen. Naposledy Krugger v roce 2014 převzal titul Mistra světa ve výrobě motorek na míru (vůbec poprvé byl udělen v roce 2010). Krugger je sice úžasný […]

Dunlop radí, kde si užít řízení na nejatraktivnějích úsecích alpských silnic
Dunlop radí, kde si užít řízení na nejatraktivnějích úsecích alpských silnic

Řidiči dnes příliš často zažívají místo svobody pohybu za volantem spíše utrpení, a to v podobě kolon na dálnicích, chaotického městského provozu či rozkopaných místních komunikací. Výrobce pneumatik Dunlop proto pro ně každým rokem připravuje seznam tipů doma i v zahraničí, kde si mohou tyto nepříjemné zážitky vynahradit, příjemně se odměnit a vrátit se k […]

Dunlop uzavřel sezónu třetím vítězstvím v závodech MXGP v řadě
Dunlop uzavřel sezónu třetím vítězstvím v závodech MXGP v řadě

Eli Tomac si v polovině září na motokrosové trati Glen Helen Track v Kalifornii zajel pro vítězství v závěrečném kole mistrovství světa FIM Motocross World Championship. Americký závodník zvítězil na stroji Kawasaki s pneumatikami Dunlop ve všech čtyřech posledních jízdách sezóny v USA. Prvenství následovalo po Tomacově vítězství v Charlotte o týden dříve a vítězství […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!