Dunlop nyní nabízí i řidičům SUV výkonné pneumatiky pro zimní období

29. září 2016, 16:19

Značka Dunlop vytěžila maximum ze zkušeností z rozsáhlé řady Winter Sport a pod označením Winter Sport 5 SUV začíná nabízet vysoce výkonné pneumatiky pro vozidla typu SUV.

Dobrá výkonnost v zimních podmínkách je pro motoristy jedním z nejdůležitějších kritérií při výběru zimních pneumatik. Vzhledem k stále se zvyšujícímu odbytu modelů SUV se společnost Dunlop rozhodla využít svou odbornost v oblasti zimních pneumatik a zajistit vyšší přilnavost a lepší jízdní vlastnosti i pro řidiče vozidel tohoto typu.

Vyšší výkonnost SUV na sněhu

Existují různé způsoby, jak přistupovat k řízení v zimních podmínkách. Zatímco 50% evropských řidičů považuje náledí a zasněžené silnice za nejobtížnější klimatické podmínky pro provoz vozidla, přes 40% milovníků řízení si naopak jízdu v zimě užívá a vyhledává ji. Při nákupu zimních pneumatik pak proto věnují hlavní pozornost jejich přilnavosti a jízdním vlastnostem.

Prudký nárůst výroby SUV a vozidel s pohonem všech čtyř kol představuje zajímavý fenomén; lze očekávat, že pouze v tomto segmentu bude nárůst pokračovat i v dalších letech. Zvyšující se poptávka po pneumatikách pro SUV v důsledku tohoto vývoje v kombinaci s vynikajícími výsledky testů dosavadních pneumatik řady Winter Sport 5 (vítěz testu magazínů AutoBild a SportsCars, s hodnocením „highly recommendable/lze vysoce doporučit“ v Auto Motor und Sport a „recommendable/lze doporučit“ v ACE Test) vytváří na trhu přirozenou poptávku i po nových pneumatikách s rozměry pro vozy SUV.

Stejně jako vlastní zimní podmínky vyžadují i SUV od pneumatik určité specifické vlastnosti. SUV mají výše položené těžiště a jsou také těžší. Na jejich pneumatiky proto působí vyšší síly a brzdění i ovládání vozu je tak obtížnější. Aby zůstalo vozidlo na silnici za všech okolností ovladatelné, musí jeho pneumatiky disponovat mimořádnými vlastnostmi. To je důvod, proč naši inženýři spojili nejlepší odborné znalosti našich zimních pneumatik a vozidel SUV, aby tyto požadavky a očekávání našich zákazníků naplnili. Tak vznikla řada Winter Sport 5 SUV, která přináší vyšší přilnavost a lepší jízdní vlastnosti,” řekl Alexis Bortoluzzi, marketingový ředitel osobních pneumatik společnosti Goodyear Dunlop v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika.

Vynikající přilnavost a výkonnost pro zvládání nejrozmanitějších povrchů zimní vozovky

Řada Winter Sport 5 SUV splňuje ty nejdůležitější požadavky zákazníků.

– Při dotazu na hlavní požadovanou přednost zimních pneumatik se 89% automobilových nadšenců shodne na „vynikající přilnavosti na mokrých silnicích“ a 83% zmíní „vynikající odolnost vůči aquaplaningu“. Řada Winter Sport 5 SUV zajišťuje lepší obranu proti aquaplaningu díky hlubším dezénovým drážkám, které odvádějí větší množství vody.
– 88% řidičů považuje za hlavní přednost zimních pneumatik jejich „vynikající přilnavost v zatáčkách na mokré vozovce“. Řada Winter Sport 5 SUV nabízí nejvyšší laterální přilnavost na kluzkém povrchu díky zkoseným příčným drážkám, rovnoběžných s hranami bloků, které se lépe rozevírají  a zachycují na povrchu vozovky.
– Obdobně významnou přednost zimních pneumatik, "vynikající přilnavost na zasněžené vozovce", vyžaduje 86% automobilových nadšenců. Řada Winter Sport 5 SUV poskytuje vynikající výkonnost na silnicích pokrytých sněhem díky optimalizovanému počtu a geometrii bloků běhounu, které zvyšují pevnost a rovnoměrné rozložení tlaku.

Výbava pro nejexkluzivnější automobily

Pneumatikami řady Dunlop Winter Sport se již vybavuje řada nejexkluzivnějších modelů i těch nejnáročnějších výrobců automobilů. Nyní jsou dostupné i pro provedení SUV.

Aktuálně je dostupných 14 rozměrů, které pokrývají více než 50% trhu.

Související články

Goodyear Dunlop Tires oznamuje personální změny
Goodyear Dunlop Tires oznamuje personální změny

Společnost Goodyear Dunlop Tires Czech letos prochází řadou personálních změn na vedoucích pozicích oddělení marketingu. Sérii změn zahájil již v květnu návrat Borise Tománka, který od roku 2012 zastával pozici Consumer Brand PR & Interactive Marketing Manager Central Europe, do funkce Marketing Manager CZ/SK/HU pro divizi osobních a nákladních pneumatik. Boris Tománek je v nové […]

Životnost pneumatik se neřídí jejich datem výroby, ale správným skladováním a údržbou
Životnost pneumatik se neřídí jejich datem výroby, ale správným skladováním a údržbou

Někteří řidiči odmítají kupovat jiné než letošní pneumatiky, protože jsou přesvědčeni, že ty, které byly vyrobeny loni nebo předloni, už nejsou použitelné. Může na tom být něco pravdy? „Kdepak, to je zcela extrémní, ničím nepodložený názor. Ve skutečnosti neexistují žádné vědecké nebo technické důkazy, které by takové tvrzení jakkoli podporovaly. Proto ani žádné relevantní normy […]

Dunlop radí, kde si užít řízení na nejatraktivnějích úsecích alpských silnic
Dunlop radí, kde si užít řízení na nejatraktivnějích úsecích alpských silnic

Řidiči dnes příliš často zažívají místo svobody pohybu za volantem spíše utrpení, a to v podobě kolon na dálnicích, chaotického městského provozu či rozkopaných místních komunikací. Výrobce pneumatik Dunlop proto pro ně každým rokem připravuje seznam tipů doma i v zahraničí, kde si mohou tyto nepříjemné zážitky vynahradit, příjemně se odměnit a vrátit se k […]

Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 vítězi nejnovějších testů zimních pneumatik
Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 vítězi nejnovějších testů zimních pneumatik

Společnost Goodyear Dunlop oznamuje, že pneumatiky Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 si odnesly dvě cenná vítězství a nejvyšší hodnocení z nejnovějších srovnávacích testů zimních pneumatik automotoklubů ADAC, ÖAMTC a TCS. Dunlop Winter Sport 5 o rozměru 225/45R17 91H obstála v důkladných testech v ostré konkurenci prémiových výrobků dalších hlavních světových výrobců, včetně […]

Řidiči si zvykají na povinnost přezouvat vůz na zimní pneumatiky, problémem zůstává hloubka dezénu
Řidiči si zvykají na povinnost přezouvat vůz na zimní pneumatiky, problémem zůstává hloubka dezénu

Zimní obutí vozidel od 1. listopadu je v České republice prakticky povinné již šestým rokem. Kontinuálně prováděný průzkum společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech potvrzuje, že návyky českých řidičů ohledně výměny pneumatik před zimní sezónou se během této doby postupně zlepšují. Dokládá to i poslední šetření v terénu, které se tento týden uskutečnilo ve dvou lokalitách […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!