Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 vítězi nejnovějších testů zimních pneumatik

17. října 2016, 13:19

Společnost Goodyear Dunlop oznamuje, že pneumatiky Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip 9 si odnesly dvě cenná vítězství a nejvyšší hodnocení z nejnovějších srovnávacích testů zimních pneumatik automotoklubů ADAC, ÖAMTC a TCS. Dunlop Winter Sport 5 o rozměru 225/45R17 91H obstála v důkladných testech v ostré konkurenci prémiových výrobků dalších hlavních světových výrobců, včetně značek Pirelli a Bridgestone. A standardní zimní pneumatiky Goodyear UltraGrip 9 si v zářijových testech pneumatik o rozměru 185/65R15 88T německého, rakouského a švýcarského autoklubu vysloužily prvenství mezi celkem čtrnácti testovanými novinkami.

Nejlépe umístěná Dunlop Winter Sport 5 získala v testech ADAC známku 2,2 („dobrá“) a v Rakousku a Švýcarsku hodnocení „velmi doporučujeme“. Odborníci všech tří automotoklubů shodně ocenili, že jde o velmi vyváženou pneumatiku, která si dobře vede na suché i mokré vozovce, stejně jako na ledu a na sněhové pokrývce. Dobré hodnocení si od nich vysloužila také za nízkou hodnotu spotřeby paliva a příznivé charakteristiky opotřebovávání.

Standardní zimní pneumatika Goodyear UltraGrip 9 – vítěz testu pneumatik o rozměru 185/65R15 88T – rovněž uspěla vůči všem konkurentům z prémiového segmentu. Podle výsledků testu jde o velmi vyváženou pneumatiku s nejlepším ukazatelem spotřeby paliva. Zvláště dobře si podle nich vede na zasněžené vozovce, ale dobré výkony podává i na mokru. Od hodnotitelů získala známku 2,2 („dobrá“) a hodnocení „velmi doporučujeme“. Podle švýcarského automotoklubu ji lze označit za „dobrou“ podle všech kritérií bezpečného provozu. 

Nové Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 na třetím místě
Další zimní pneumatiky značky – Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 – se v zářijových testech německého, rakouského a švýcarského autoklubu umístily mezi celkem třinácti testovanými novinkami o rozměru 225/45R17 91H na místě třetím. Z testů si Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 odnesla známku 3,0 a hodnocení “uspokojivá”. Zkušební řidiči jí dali nejlepší známku v kritériích chování na sněhu a spotřeby pohonných hmot. Kladně hodnotili také její charakteristiku opotřebovávání.

Pneumatiky jsou při testech hodnoceny podle řady různých kritérií, včetně brzdné vzdálenosti na sněhu, bezpečnosti na suché vozovce, brzdění a ovladatelnosti na mokru. Podle výzkumu chování spotřebitelů jsou výsledky testů velmi významným faktorem při jejich rozhodování o volbě nových pneumatik. 

Goodyear UltraGrip 9
Pneumatiky UltraGrip 9 společnost Goodyear uvedla na trh na podzim roku 2014. Byly navrženy speciálně do evropského proměnlivého zimního počasí a nabízejí řidičům vysokou výkonnost na sněhu, rozbředlém sněhu i na mokré vozovce. Již první rok dosáhly skvělých výsledků v celkem pěti nezávislých evropských testech pneumatik. Lepší ovladatelnost pneumatik UltraGrip 9 na sněhu zajišťuje velké množství hran a vyšší počet lamel na ramenních blocích. Variabilní bloková geometrie přispívá k silnému záběru na sněhu, zatímco na ledu zlepšuje výkonnost pneumatik vysoká hustota lamel spolu s hranatějším otiskem. Hydrodynamické drážky snižují riziko aquaplaningu a zlepšují záběr na tajícím sněhu.

Dunlop Winter Sport 5 a Goodyear UltraGrip Performance Gen-1
Zimní pneumatiky Dunlop Winter Sport 5 uvedla společnost na trh před poslední zimní sezónou jako ideální pneumatiku pro zimní období. Nabízejí vynikající přilnavost a výkonnost, které umožňují jízdu na všech možných podobách zimních vozovek, včetně mokrého, zledovatělého a zasněženého povrchu. Jsou označeny značkou hory s trojitým vrcholem a symbolem sněhové vločky. Inovace zahrnují zvýšení počtu brzdných bloků, které zajišťují vyšší výkonnost na zasněžených silnicích, a šikmé uspořádání příčných centrálních drážek, jež poskytují mimořádnou stabilitu při zatáčení na kluzkém povrchu.

Vysoce výkonné zimní pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 byly uvedeny na trh rovněž loni. Jejich předností je vynikající přilnavost a ovladatelnost, které umožňují jízdu v nejrůznějších zimních povětrnostních podmínkách – na sněhu, v rozbředlém sněhu i na ledu. Disponují optimalizovaným uspořádáním příčných drážek se systémem tvarových zámků, upraveným dezénem běhounu a vysokým počtem aktivátorů bloků, což vedlo k dosažení vynikajícího záběru a skvělé ovladatelnosti za všech zimních podmínek.

Obě loňské novinky si vedly skvěle už v testech před poslední zimní sezónou. Například Dunlop Winter Sport 5 porazila všech sedm soupeřů v testech magazínů Auto Bild Allrad a Auto Bild Sportcars.

Letos společnost rozšířila sortiment obou řad o pneumatiky pro modely SUV.

Související články

Dunlop nyní nabízí i řidičům SUV výkonné pneumatiky pro zimní období
Dunlop nyní nabízí i řidičům SUV výkonné pneumatiky pro zimní období

Značka Dunlop vytěžila maximum ze zkušeností z rozsáhlé řady Winter Sport a pod označením Winter Sport 5 SUV začíná nabízet vysoce výkonné pneumatiky pro vozidla typu SUV. Dobrá výkonnost v zimních podmínkách je pro motoristy jedním z nejdůležitějších kritérií při výběru zimních pneumatik. Vzhledem k stále se zvyšujícímu odbytu modelů SUV se společnost Dunlop rozhodla […]

Nové zimní pneumatiky řeší paradox bezpečnější jízdy SUV v zimě
Nové zimní pneumatiky řeší paradox bezpečnější jízdy SUV v zimě

Řidiči mají nyní skutečně důvod, aby se ve svém SUV cítili bezpečně: zimní pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 zkracují jeho brzdnou dráhu na suchém, mokrém i zledovatělém povrchu. Společnost Goodyear průběžně zdokonaluje svou špičkovou technologii pro zimní pneumatiky a jako zatím svou poslední novinku uvádí na trh nové pneumatiky určené především pro modely SUV: […]

Řidiči si zvykají na povinnost přezouvat vůz na zimní pneumatiky, problémem zůstává hloubka dezénu
Řidiči si zvykají na povinnost přezouvat vůz na zimní pneumatiky, problémem zůstává hloubka dezénu

Zimní obutí vozidel od 1. listopadu je v České republice prakticky povinné již šestým rokem. Kontinuálně prováděný průzkum společnosti Goodyear Dunlop Tires Czech potvrzuje, že návyky českých řidičů ohledně výměny pneumatik před zimní sezónou se během této doby postupně zlepšují. Dokládá to i poslední šetření v terénu, které se tento týden uskutečnilo ve dvou lokalitách […]

Úspěšná dopravně-bezpečnostní akce projektu Goodyear Bezpečná školka
Úspěšná dopravně-bezpečnostní akce projektu Goodyear Bezpečná školka

V silničním provozu hrozí dětem velké nebezpečí, protože neznají dopravní předpisy a pravidla. Prevence a osvěta pomocí dopravní výchovy zacílené na předškolní děti můžou účinně řešit celou řadu příčin dopravních nehod. Proto letos projekt Goodyear Bezpečná školka navštívil čtyři vybraná města v České republice a dvě místa na Slovensku s dopravně-bezpečnostní road show.

Dunlop uvádí na trh pneumatiky pro skútry
Dunlop uvádí na trh pneumatiky pro skútry

Značka Dunlop oznamuje, že se na základě úspěchů nejnovějších pneumatik Dunlop RoadSmart III v nezávislých testech rozhodla rozšířit vysoce hodnocenou řadu i o novou variantu zkonstruovanou speciálně pro rostoucí trh prémiových sportovně turistických skútrů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!