Plány firmy Auto Partner pro Českou republiku

17. června 2016, 10:19

Na našem sesterském portálu se objevil rozhovor s předsedou představenstva firmy Auto Partner SA Aleksandrem Góreckim. Přinášíme Vám pár postřehů z tohoto rozhovoru, které se mimo jiné týkají také aktivit firmy na českém území.

Hlavním tématem rozhovoru byl vstup firmy Auto Partner SA na burzu. Doplnila tak další dvě firmy zabývající se prodejem a distribucí náhradních dílů, které jsou obchodovatelné na burze. Jedná se o firmy Inter Cars SA a Fota SA, které mimo jiné působí nebo působily i u nás.

Emisí akcií na burze získala firma 50.6 miliónů zlotých, které chce použít na další rozvoj. Chce investovat hlavně do doplnění produktové nabídky a rozšíření distribuční sítě. V této chvíli je na území Polska 61 poboček a firma distribuuje své zboží do dalších států. Jedná se o Ukrajinu, Litvu, Lotyšsko, SRN, Rakousko a především Česko a Slovensko.

V roce 2015 činil prodej do zahraničí 18,5% celkového obratu firmy, přičemž největší podíl byl generován právě na českém trhu. Když uvážíme celkový obrat firmy (viz. tabulka níže), vidíme, že se nejedná vůbec o malou částku. To bude patrně také důvod, proč chce Auto Partner SA do dvou let vybudovat pobočky také na našem území a celkově rozšířit svou působnost u nás.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!