SISA informuje: elektrické servisní knížky ŠKODA AUTO

8. září 2016, 9:57

Sdružení SISA pokračuje v jednáních se společností ŠKODA AUTO o zjednodušení přístupu do systému erWin za účelem provedení zápisu v elektronické servisní knížce vozidla. Ze stanoviska společnosti ŠKODA AUTO vyjímáme:

Cílem jednání probíhajících v uplynulém roce napříč společnostmi koncernu Volkswagen bylo co nejdříve reagovat na potřeby nezávislých opraven a zohlednit současně jejich požadavek na bezplatný přístup do aplikace erWin spojený se zápisem do Digitálního servisního plánu (DSP). Vzhledem ke komplexnosti a náročnosti zásahu do fungování aplikace Erwin byla současná úprava přijata jako nejrychlejší možné systémové řešení.

Společně s ostatními značkami koncernu Volkswagen připravujeme finální řešení s cílem zachovat nediskriminační přístup zápisu do DSP pro smluvní i nezávislé opravny a zjednodušení zápisu do DSP v systému erWin.

Cílové řešení bude možné spustit po dokončení vývoje finálního řešení, jeho odsouhlasení a úspěšném provedení testovací fáze.

Sdružení SISA bude celou záležitost i nadále pozorně sledovat.

Související články

Elektronické servisní knížky ŠKODA AUTO budou bezplatné
Elektronické servisní knížky ŠKODA AUTO budou bezplatné

Sdružení importérů a výrobců součástí automobilů a servisní techniky (SISA) podalo podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže týkající se možného porušení zákona č. 143/2001 Sb. způsobeného jednáním společnosti ŠKODA AUTO a.s. tím, že nahradila pro všechny nové automobily dodávané od listopadu 2013 na trh papírové servisní knížky elektronickými a že pro provedení zápisu do […]

SISA informuje : ÚOHS zahájil správní řízení
SISA informuje : ÚOHS zahájil správní řízení

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže po přezkoumání zadávacích podmínek pro výběrové řízení na servis a opravy motorových vozidel Městské policie Praha zahájil správní řízení z moci úřední vedené pod spisovou značkou S0508/2016/VZ.

SISA informuje: Návrh předpisu ISO 20077-1 (2016) pro nová vozidla s možností komunikace a přenosu dat na dálku
SISA informuje: Návrh předpisu ISO 20077-1 (2016) pro nová vozidla s možností komunikace a přenosu dat na dálku

Návrh předpisu ISO 20077-1 obsahující standardy pro nová vozidla s možností komunikace a přenosu dat na dálku, který byl předložen v současné době k celoevropské diskusi, obsahuje formulace, které nezaručují nezávislým subjektům podílet se na servisu a opravách těchto automobilů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!